Tekening van een groene spechtAarlesche Erven: 'Rijk wonen in het groen'

Prachtig en zeer centraal gelegen, komt Aarlesche Erven. Een groene nieuwe woonwijk geschikt voor iedereen! In Aarlesche Erven worden 880 nieuwbouwwoningen gebouwd, van allerlei types.

Welke unieke kenmerken heeft Aarlesche Erven?

  • Een zeer goede bereikbaarheid door de unieke ligging aan de rand van Best. Zó in hartje Eindhoven!
  • 6 aantrekkelijke woonsferen, met veel ruimte voor groen en spelen
  • Een prachtige verbinding met recreatiegebied Het Groene Woud en dichtbij vliegveld Eindhoven Airport 

Unieke ligging

Centraal gelegen, ten westen van Best-Centrum ontwikkelen wij Aarlesche Erven. Een fijne woonomgeving voor iedereen die houdt van rust, ‘groen’ en een dorps karakter, maar ook houdt van een levendig centrum, met volop voorzieningen. Aarlesche Erven (Brainport Regio) ligt aan de rand van Best en is daardoor erg geschikt voor het reizen naar aangrenzende steden als Eindhoven en Tilburg. Ook is de wijk zeer goed bereikbaar vanaf de A2 en de A58 en ligt het nabij het treinstation van Best, met goede verbindingen naar Utrecht, Tilburg, Rotterdam en Eindhoven. - Aarlesche Erven: een dorp op zich!

Op dit kaartje ziet u waar Aarlesche Erven ligt ten opzichte van Best-centrum.

Kaartje met ligging Aarlesche Erven, logo van gemeente Best en tekst Aarlesche Erven, Rijk wonen in het groen

Wonen

In Aarlesche Erven wordt het goed toeven! Het wordt een wijk met een groen karakter, en veel duurzame elementen. Daarmee is de wijk bij uitstek geschikt voor mensen met een ‘groen hart’.

Groen karakter

Tekening van het groen in Aarlesche Erven

De planten en bomen in de wijk worden zo snel mogelijk aangelegd. Zo kunnen de eerste bewoners, al direct vanaf dat zij in hun woning trekken, genieten van hun groene omgeving. Momenteel planten we het groen aan in fase 1, op het eerste gedeelte van de rondweg. Prettig toch, om direct een mooi landelijk uitzicht te hebben, met bomen die in bloei staan en gras dat is aangegroeid.

Beschrijving van de soorten bomen

Diverse bomen:

  • Groene Woud wildernis (Groene Woud houtsingel, Groene Woud solitairen)
  • Groene Woud gaarden (eetbare struweelranden, hoogstamboomgaard, entree)
  • Groene Woud lint (Groene Woud laan)
  • Groene Woud erf (Groene Woud solitairen, meerstammige fruitbomen)

Duurzaamheid

Bij de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk denken we aan de toekomst. En dat betekent dat duurzaamheid centraal staat. Zo worden de woningen gebouwd zonder gas, maar met een duurzaam alternatief. Dit is veel beter voor het milieu en de portemonnee!

Lees meer over de duurzame wijk

Voorzieningen

Het centrum van Best met haar levendige - volledig vernieuwde - centrum, ligt op een steenworp afstand van Aarlesche Erven. In Best vindt u een gevarieerd winkelaanbod, goede restaurants en gezellige terrasjes. Uiteraard kunt u er ook terecht voor uw dagelijkse boodschappen. Liever winkelen in een stad? Dan bent u zo in hartje Eindhoven met de trein of auto. In Aarlesche Erven komt ook een basisschool.

Terrassen en winkels in het centrum van Best

Woongebieden

In Aarlesche Erven leggen we 6 woongebieden (woonsferen) aan. Hiermee bieden we voor een grote groep mensen een interessante en fijne leefomgeving. De woongebieden sluiten goed aan bij het karakter van het gebied. We bouwen in Aarlesche Erven via ‘losse bouwvelden’. Dat betekent dat we de bouwactiviteiten meteen bij de start van de bouw combineren met de aanleg van de openbare ruimte.

Hoe zijn de woonsferen ingedeeld in Aarlesche Erven? Dat ziet u op onderstaand kaartje:

Indeling van de woonsferen Dries, Lint, Erf, Wildernis, Gaarden en Plaetse in Aarlesche Erven

Soorten woningen

In Aarlesche Erven komen verschillende soorten woningtypen, in diverse prijsklassen. Voor ieder wat wils! In feite kan men zijn of haar hele leven blijven wonen in deze ‘levensloopbestendige’ wijk. Dat betekent dat naar verwachting voor iedere leeftijd passende voorzieningen komen.

Woningbouw

De woningbouw van de 880 woningen gaat via de projectontwikkelaars. Dat betekent dat de gemeente u niet verder kan helpen als u een vraag heeft over de woningbouw. De planning is in ieder geval dat de woningbouw start in 2021. Ook weten we op dit moment (februari 2021), dat ontwikkelaar Van Wanrooij als eerste ontwikkelaar aan de slag gaat. Hieronder ziet u waar Van Wanrooij gaat bouwen. Ook kunt voor meer informatie kijken op de aparte website van deze ontwikkelaar.

In het gebied tussen de 2 pijlen, gaat een andere ontwikkelaar bouwen. Daarvan is de naam nog niet bekend.

Kaartje met aangegeven waar ontwikkelaar Van Wanrooij gaat bouwen. Ook de tekst: Aarlesche Erven, rijk wonen in het groen.

Bouwrijp maken

De gemeente gaat in maart/april weer verder met het bouwrijp maken van het gebied. Dit betekent dat we de grond geschikt maken voor de projectontwikkelaars die gaan bouwen. Inmiddels is fase 1 gereed. Civiel projectleider Ruud Temme vertelt in een video meer over het bouwrijp maken van het gebied.

Belangrijke documenten

Inmiddels is het bestemmingsplan onherroepelijk verklaard. Hieronder kunt u dit plan en andere documenten bekijken:

Nieuwsberichten

Klik op onderstaande links voor de nieuwsartikelen over Aarlesche Erven: