Lees pagina voor

Kinderopvang

Op zoek naar een kinderdagverblijf, gastouderopvang, buitenschoolse opvang (BSO) of peuterspeelzaal/ peuterarrangement voor uw kind? Adressen voor kinderopvang vindt u in het Landelijk Register Kinderopvang. In dit register kunt u zien welke opvang aan de wettelijke kwaliteitseisen voor kinderopvang voldoet.

Landelijk Register Kinderopvang

In het Landelijk Register Kinderopvang (Deze link gaat naar een externe website) zijn alle geregistreerde gastouders en bureaus opgenomen. Dit gebeurt pas na een inspectie door de GGD en een beschikking van de gemeente. De inspectierapporten vindt u ook in dit register.

Peuterarrangement

Om peuters de wereld te laten ontdekken en hun talenten te ontplooien, kunt u uw kind deel laten nemen aan een peuterarrangement. Via dit arrangement kunnen peuters vanaf 2,5 jaar met leeftijdsgenootjes spelen en zich ontwikkelen. De gemeente heeft hiervoor afspraken gemaakt met de kinderopvangorganisaties Korein, Little People, Immanuël kinderopvang en Partou. U vindt hen in Integrale Kindcentra in Best. Binnen een Integraal Kindcentrum zijn voorzieningen geregeld voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. Het gaat dan om opvang, vorming, ontwikkeling en basisonderwijs.

Kinderopvangtoeslag

Staat het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang (bso) of de gastouder van uw kinderen ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang? Dan kunt u een deel van de kosten terugvragen bij de Belastingdienst. Dit heet kinderopvangtoeslag. De hoogte van de kinderopvangtoeslag hangt af van uw inkomen en het aantal kinderen dat naar de opvang gaat. Bekijk de informatie over kinderopvangtoeslag (Deze link gaat naar een externe website).