Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen. U kunt een VOG direct online aanvragen. 

Let op: door een storing bij Justis is het aanvragen van een VOG op dit moment niet mogelijk. Dit duurt zeker tot 25 oktober. Wij raden u aan om het op een later moment nog eens te proberen. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Vraagt u zelf direct online een VOG aan? Dan moet u het originele formulier uploaden dat de aanvragende werkgever of instantie heeft ingevuld en ondertekend. Hierop kruist werkgever of instantie aan waarvoor de aanvraag is. En ook waarop Justis u moet screenen. 

Direct regelen € 41,35

Regelt u dit liever in het gemeentehuis? Maak dan een afspraak.

Meenemen

  • Volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier VOG (Dit krijgt u meestal van uw werkgever of u kunt het downloaden op de website van de Rijksoverheid)
  • Geldig identiteitsbewijs
  • Geld of een bankpas. U betaalt bij de aanvraag

Bent u door iemand gemachtigd? Dan neemt u daarnaast mee:

  • Machtigingsformulier (pdf, 46 kB) 
  • Geldig identiteitsbewijs van u als gemachtigde
  • (Kopie van) geldig identiteitsbewijs van de aanvrager
  • Geld of een bankpas. U betaalt bij de aanvraag

Let op: Is het aanvraagformulier niet volledig ingevuld of ondertekend? Dan kunnen wij de aanvraag niet in behandeling nemen! Meer informatie hierover leest u op de website van Justis

Prijs

€ 41,35

Vrijwilliger

Bent u vrijwilliger? Dan kunt u mogelijk een gratis VOG krijgen. Dit geldt voor vrijwilligers die kwetsbaar of afhankelijk zijn. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van het Ministerie van Justitie.

Gastouderopvang

Als u in de gastouderopvang werkt, moet u het formulier VOG gastouderopvang gebruiken.

Aanvraag door werkgever

Uw werkgever kan ook een Verklaring Omtrent het Gedrag voor u aanvragen. Dit kan via de website van de Dienst Justis. Uw werkgever heeft hiervoor eHerkenning nodig.