Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen. U kunt een VOG direct online aanvragen. 

Let op: Op de aanvraag moet altijd een handtekening van een werkgever of instantie staan. Controleer vooraf of het aanvraagformulier volledig is ingevuld. Is het aanvraagformulier niet volledig ingevuld of ondertekend? Dan kunnen wij de aanvraag niet in behandeling nemen.

Vraagt u zelf direct online een VOG aan? Dan moet u het originele formulier uploaden dat de aanvragende werkgever of instantie heeft ingevuld en ondertekend. Hierop kruist werkgever of instantie aan waarvoor de aanvraag is. En ook waarop Justis u moet screenen. 

Direct regelen € 41,35

Regelt u dit liever in het gemeentehuis? Maak dan een afspraak.

Meenemen

  • Volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier VOG (Dit krijgt u meestal van uw werkgever of u kunt het downloaden op de website van de Rijksoverheid)
  • Geldig identiteitsbewijs
  • Geld of een bankpas. U betaalt bij de aanvraag

Bent u door iemand gemachtigd? Dan neemt u daarnaast mee:

  • Machtigingsformulier (pdf, 46 kB) 
  • Geldig identiteitsbewijs van u als gemachtigde
  • (Kopie van) geldig identiteitsbewijs van de aanvrager
  • Geld of een bankpas. U betaalt bij de aanvraag

Let op: Is het aanvraagformulier niet volledig ingevuld of ondertekend? Dan kunnen wij de aanvraag niet in behandeling nemen! Meer informatie hierover leest u op de website van Justis

Prijs

€ 41,35

Vrijwilliger

Bent u vrijwilliger? Dan kunt u mogelijk een gratis VOG krijgen. Dit geldt voor vrijwilligers die kwetsbaar of afhankelijk zijn. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van het Ministerie van Justitie.

Gastouderopvang

Als u in de gastouderopvang werkt, moet u het formulier VOG gastouderopvang gebruiken.

Aanvraag door werkgever

Uw werkgever kan ook een Verklaring Omtrent het Gedrag voor u aanvragen. Dit kan via de website van de Dienst Justis. Uw werkgever heeft hiervoor eHerkenning nodig.