Lees pagina voor

Uittreksel Burgerlijke Stand

Heeft u een bewijs nodig van uw geboorte of die van uw kind, (beëindiging van) huwelijk/geregistreerd partnerschap of overlijden van partner, ouder of kind? Vraag dan een uittreksel uit de burgerlijke stand aan. U kunt het uittreksel online aanvragen en krijgt het dan per post thuisgestuurd.

Wij versturen het uittreksel binnen 1 – 3 werkdagen per post. Heeft u het sneller nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op. Het is in de meeste gevallen mogelijk om het uittreksel voor u klaar te leggen bij de receptie van het gemeentehuis zodat u het op kunt halen.

Alleen gebeurtenissen in Best

De burgerlijke stand maakt een akte op bij geboorte, huwelijk, echtscheiding, geregistreerd partnerschap, beëindiging geregistreerd partnerschap en overlijden. De akte blijft in de gemeente waar de gebeurtenis plaatsvond. U kunt in Best dus alleen uittreksels krijgen van gebeurtenissen die in Best hebben plaatsgevonden.

Meenemen

  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Bankpas of geld. U betaalt direct bij de aanvraag
  • Vraagt u het uittreksel voor iemand anders aan? Dan heeft u een schriftelijke machtiging nodig. Ook moet u een kopie van het geldige identiteitsbewijs meenemen van degene die u machtigt.

Kosten

€ 16,60

Uittreksel basisregistratie personen (BRP)

Heeft u een bewijs nodig dat u in de gemeente Best ingeschreven bent? Vraag dan een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) aan.

Uittreksel burgerlijke stand voor ondernemers

U kunt als ondernemer ook online een uittreksel burgerlijke stand aanvragen (Deze link gaat naar een externe website), met Eherkenning (niveau 2+).