Bewijs van in leven zijn en Attestatie de vita

Een bewijs van in leven zijn is een schriftelijke verklaring dat u in leven bent. Pensioenfondsen of andere uitkerende instanties kunnen hier om vragen. Er zijn twee soorten bewijs van in leven zijn.

Bewijs van in leven zijn uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP)

Direct regelen (€ 7,85)

Regelt u dit liever in het gemeentehuis? Maak dan een afspraak.

Attestatie de vita

• De attestatie de vita die ondertekend is door een ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Deze is voor gebruik in het buitenland. U kunt dit bewijs alleen persoonlijk aanvragen door een afspraak te maken, omdat de ambtenaar moet vaststellen dat u leeft op het moment dat de akte wordt opgemaakt. U kunt de attestatie de vita direct meenemen.

Meenemen

• Uw identiteitsbewijs
  • Als u die heeft: brief van uw pensioenfonds
  • Geld of een bankpas. Is het Bewijs van in leven zijn niet voor uw pensioen? Dan betaalt u bij de aanvraag

• Bewijs van in leven zijn: online € 7,85
  • Bewijs van in leven zijn: aan de balie € 8,95
  • Attestatie de vita: op afspraak € 12,90

Bewijs van in leven zijn nodig voor pensioenfonds: gratis

Een bewijs van in leven zijn is gratis als u het nodig heeft voor een pensioenfonds. Omdat u de brief van de instantie die hierom vraagt bij de gemeente moet laten zien, kunt u een gratis bewijs van in leven zijn niet via online aanvragen. U kunt het bewijs van in leven zijn direct meenemen.