Lees pagina voor

Verhuizen naar het buitenland

Gaat u langer dan 8 maanden in het buitenland wonen? Dan moet u dit melden bij de gemeente waar u ingeschreven staat. Dit kan vanaf 5 dagen voor vertrek tot uiterlijk de dag van vertrek. U wordt uitgeschreven van uw adres op de dag van uw aangifte. Uw verhuizing wordt verwerkt in de Basisregistratie Personen (BRP) en wordt automatisch doorgegeven aan andere overheidsinstanties en afnemers van de BRP. In de aangifte geeft u aan dat u vertrekt, in welk land u verblijft en wat uw eerste adres in dat land is.

Online doorgeven verhuizing naar het buitenland

Wilt u online uw verhuizing naar het buitenland doorgeven? Klik dan op onderstaande button.

Online doorgeven verhuizing naar het buitenland (Deze link gaat naar een externe website)

Doorgeven verhuizing naar het buitenland aan de balie

Regelt u liever uw verhuizing naar het buitenland in het gemeentehuis? Maak hiervoor een afspraak (Deze link gaat naar een externe website).

Meenemen

  • Geldig legitimatiebewijs

De gemeente kan u vragen nog extra informatie te geven of documenten te tonen die van belang zijn voor het bijhouden van uw gegevens in de Basisregistratie Personen (BRP).

Prijs

Prijs verhuizing doorgeven
Verhuizing doorgeven Gratis

Bewijs van uitschrijving

Voor het vestigen in sommige landen hebt u een bewijs van uitschrijving nodig. Dit geldt bijvoorbeeld voor België en de Nederlandse Antillen. Het bewijs van uitschrijving kunt u alleen bij de gemeente krijgen op het moment dat u uw verhuizing doorgeeft.

Heeft u een officieel bewijs nodig? Dan kunt u terecht bij het Register niet ingezetenen (RNI) in Eindhoven (Deze link gaat naar een externe website).

Lees meer informatie over verhuizen naar het buitenland (Deze link gaat naar een externe website) op de website van Rijksoverheid.