Verhuizen naar het buitenland

Gaat u langer dan 8 maanden in het buitenland wonen? Dan moet u dit melden bij de gemeente waar u ingeschreven staat. Dit kan vanaf 5 dagen voor uw vertrek. Uw verhuizing wordt verwerkt in de Basisregistratie Personen (BRP). In de aangifte geeft u aan dat u vertrekt, in welk land u verblijft en wat uw eerste adres in dat land is.

Direct regelen

Regelt u dit liever in het gemeentehuis? Maak dan een afspraak.

Regelen

  • Verhuizen alle bewoners van het adres naar het buitenland? Dan kunt u de verhuizing naar het buitenland direct regelen via deze website. Let op: u moet inloggen met uw DigiD, houd deze dus bij de hand. Geeft u uw verhuizing online door? Dan moet u het bewijs van uitschrijving meteen met iDeal betalen.
  • Blijven er 1 of meerdere personen wonen op het oude adres? Dan moet u persoonlijk aangifte doen en alle meeverhuizende personen moeten daarbij aanwezig zijn.
  • De verhuizing persoonlijk doorgeven doet u op afspraak bij de publieksbalie in het gemeentehuis. U moet dan wel een geldig legitimatiebewijs meenemen.

Prijs

Prijs verhuizing doorgeven
Onderwerp Prijs
Verhuizing doorgeven Gratis
Bewijs van uitschrijving € 8,70 (bij aanvraag via de balie)

Belangrijk dat uw adresgegevens kloppen

Het is belangrijk dat uw adresgegevens kloppen. U voorkomt zo vervelende verrassingen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Sluit het menu