Bladkorven en bladruimen

Dinsdag 17 oktober 2023

Overal om ons heen zien we de bomen verkleuren van felgroen naar de echte herfsttinten. Maar als de bomen hun bladeren vervolgens loslaten, kan de ondergrond glad worden op plekken waar veel blad valt. Tijdens de periode van bladval vegen we in iedere wijk 3 keer en plaatsen we bladkorven.

Deze week plaatsen we bladkorven op de plekken die we samen met de bewonersoverleggen hebben bepaald. Het gaat om plekken vlakbij grote gemeentelijke bomen die veel bladoverlast veroorzaken. Bekijk hier de lijst met alle locaties.

Alleen voor bladeren

U kunt bladeren ook in de groencontainer stoppen of naar de milieustraat brengen. De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladeren, niet voor takken en snoeiafval. Daar gaat onze apparatuur van kapot. Zit de bladkorf vol? Leg dan de bladeren er los naast en niet in een plastic zak.

Volle bladkorf

We rijden elke week 1 of 2 rondes om de bladkorven te legen. Is de bladkorf in uw buurt vol en wilt u dat de gemeente deze tussentijds leegt? Maak dan bij voorkeur een melding via Fixi of neem contact met ons op via telefoonnummer 14 0499.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS