Energietoeslag 2023

Dinsdag 14 februari 2023

Vorig jaar informeerden we u over de energietoeslag. De energietoeslag is een tegemoetkoming vanuit het Rijk voor mensen met een laag inkomen. Voor het jaar 2022 kunt u dit alsnog aanvragen. Op dit moment is het nog niet duidelijk hoe de energietoeslag voor 2023 eruitziet. Wij wachten nog op landelijk beleid van de overheid over de energietoeslag in 2023. We verwachten dat er in juni meer bekend is. We delen dit dan via de pagina over energietoeslag op onze website en op onze social mediakanalen.

U kunt de energietoeslag voor 2023 nog niet aanvragen

Houd onze website in de gaten. Hier leest u wanneer er meer bekend is wanneer dat wel kan.

Heeft u nog geen energietoeslag voor het jaar 2022 aangevraagd?

U kunt de energietoeslag over het jaar 2022 nog aanvragen t/m 30 april 2023. Doe uw aanvraag hier. Heeft u hier hulp bij nodig? Maak dan een afspraak bij Bestwijzer. Dit kan via e-mail aanmeldingenbest@lumenswerkt.nl of u kunt bellen naar Bestwijzer. Contactgegevens van Bestwijzer vindt u onderaan dit bericht. Zij helpen u graag!

Koopkrachtmaatregelen van de overheid

Naast de energietoeslag heeft de overheid nog enkele andere maatregelen genomen voor de hoge energiekosten. De overheid gaf in november en december vorig jaar een bedrag van € 190,- aan u (of via uw energieleverancier) ter compensatie van de hoge energiekosten. Daarnaast stelde de overheid per 1 januari 2023 een prijsplafond voor energietarieven in. Meer weten? Neem contact op met uw energieleverancier.

Heeft u financiële problemen of dreigen die te komen?

Onderneem actie! Kunt u bijvoorbeeld bepaalde rekeningen niet betalen door andere redenen dan de stijgende energiekosten? Neem contact op via Bestwijzer. Ook als u een hoger inkomen heeft, zijn er mogelijkheden zoals het noodfonds.

Kosteloze energiecoach

De beste manier om te besparen op energiekosten is minder energie verbruiken. Voor bet beste advies zijn er energiecoaches. De energiecoach kan tips en advies op maat geven. Ook kan deze energiecoach kosteloos energiebesparende maatregelen aan u geven en helpen deze aan te brengen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de energiebesparende middelen of (mantel)zorg, relaties, opvoeden en opgroeien, ontmoeten, werken of andere geldzaken? Neem contact op met Bestwijzer via telefoonnummer 0499 77 01 10 of bezoek de LEV Best website.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS