Werkdiagnose: hulp bij het vinden van passend werk

Dinsdag 10 januari 2023

Op 1 januari startten we met de pilot Werkdiagnose. Werkdiagnose is een werktraject voor de inwoners van Best, die een aanvraag doen voor een bijstandsuitkering. Dit werktraject organiseren we in samenwerking met WSD Werkpartners en duurt zo’n half jaar.

Wat houdt de pilot Werkdiagnose in?

Er geldt een arbeids- en re-integratieverplichting voor mensen die bijstand ontvangen. Dit betekent dat ze hun best moeten doen om zo snel mogelijk weer werk te vinden. Dat is niet altijd makkelijk. Met dit traject willen we ervoor zorgen dat zij weer sneller aan het werk kunnen en mee kunnen doen in samenleving (re-integratie). 

Tijdens de diagnose gaan deelnemers aan de slag op 1 van de werklocaties van WSD in (omgeving) Best voor maximaal 3 maanden. Een paar voorbeelden van de werkplekken zijn: Post NL distributiecentrum in Son en Breugel, Kringloopwarenhuis het Goed in Best en de Milieustraat gemeente Best. We kijken of deze aanpak zorgt voor een betere en langere re-integratie van de deelnemers. Want we willen ervoor zorgen dat zij weer mee kunnen doen in de samenleving. Net als ieder ander.

Wie doen er mee?

Iedereen die een aanvraag doet voor een bijstandsuitkering.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS