Gemeenteraad stelt begroting 2023-2026 vast

Woensdag 16 november 2022

Op 7 november stelde de gemeenteraad van Best de begroting 2023-2026 vast. De begroting 2023 is het huishoudboekje van de gemeente. Het laat de verwachte inkomsten en uitgaven zien voor volgend jaar. Daarnaast geeft het inzicht in onze speerpunten, activiteiten en plannen voor 2023.

Het uitgangspunt is dat de meerjarenbegroting over 4 jaren sluitend is. Wethouder financiën Rik Dijkhoff kijkt met vertrouwen naar de toekomst van Best: ‘Ook dit jaar laat de gemeente Best weer een financiële gezonde situatie zien. Het is belangrijk dat we blijven investeren en dat kost geld. Ondanks de gezonde financiële situatie heb ik zorgen over de uitvoering van deze begroting. Dit heeft te maken met de huidige inflatie en de krapte op de arbeidsmarkt. Soms zullen we keuzes moeten maken.’

Ambities, speerpunten en plannen

We namen in de begroting 2023 weer mooie plannen op. Deze plannen komen voort uit het beleidsakkoord ‘We doen het samen!’. De hele begroting bekijk je hier. De samenvattende infographic van de begroting is hier te zien.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS