Crisisnoodopvang sporthal Naestenbest

Dinsdag 16 augustus 2022

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft een groot tekort aan opvanglocaties. Het aanmeldcentrum in Ter Apel loopt over. Alle gezochte oplossingen leidden niet tot een situatie die onder controle is. Gemeente Best is een sociale gemeente. Daarom besloot het bestuur om vanaf 3 augustus maximaal 120 vluchtelingen voor drie weken op te vangen in sporthal Naestenbest.

Tijdelijke crisisnoodopvang

De vluchtelingen kwamen woensdag 3 augustus aan. De groep bestaat uit vrouwen, kinderen en mannen met verschillende nationaliteiten uit het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Noord-Afrika. Op woensdag 24 augustus verhuist deze groep naar een tijdelijke crisisnoodopvang in de gemeente Deurne. De opvanglocatie in sporthal Naestenbest breken wij weer af, maken wij schoon en maken we weer gebruiksklaar. 

Vorige week liepen burgemeester Hans Ubachs en Wethouder Véronique Zeeman een rondje door de wijk. Ze spraken met sommige omwonenden over de tijdelijke crisisopvang. De omwonenden die de burgemeester en de wethouder gesproken hebben, gaven aan geen overlast te ervaren.

Ik wil graag helpen

De veiligheidsregio en het Rode Kruis regelen de hulpverlening in de sporthal. U kunt niet helpen in de sporthal. Ook kunt u geen goederen naar de sporthal brengen. De vluchtelingen krijgen zoveel mogelijk dagbesteding aangeboden en jongerenwerk daagt de kinderen uit om mee te doen aan allerlei creatieve en sportieve activiteiten.

Heeft u nog vragen?

Bekijk onze website voor een liveblog met actuele informatie en een overzicht met veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Stuur dan gerust een e-mail met in het onderwerp 'tijdelijke opvang vluchtelingen' of bel ons op 14 0499.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS