Schapenbegrazing Langvennen

Dinsdag 19 april 2022

In de laatste week van april graast weer een kudde van 250 schapen in het gebied van de Langvennen om dit heidevennengebied open te houden. De schaapsherders van Landschapsbeheer De Lachende Ooij hoeden deze schaapskudde. In de zomer grazen de schapen hier nog een keer.

Grazen is nodig om bijzondere natuur te behouden

De Langvennen en de omliggende heide heeft veel bijzondere soorten dieren en planten. En heeft dus een hoge natuurwaarde. Om de bijzondere natuur te behouden, is het nodig om dit gebied niet dicht te laten groeien. De schapen van De Lachende Ooij houden het gebied open door grassen en gekiemde boompjes te eten. De schaapskudde graast ongeveer anderhalve week in het gebied. In de zomer komt de schaapskudde terug voor een nieuwe ronde.

Houd gepaste afstand van de schapen

Wandelt u de komende dagen binnen de hekken van het gebied van de Langvennen? Houd dan gepaste afstand van de schapen. Het blijven dieren. Honden, paarden en fietsers zijn in het gebied niet toegestaan. Daar wordt tijdens de aanwezigheid van de schapen extra op gecontroleerd. Door u aan deze regels te houden, kunnen we allemaal van de aanwezigheid van de schapen genieten.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS