Blijf uit de dode hoek

Dinsdag 5 april 2022

Wat is een dode hoek en waarom is die gevaarlijk? Kinderen van alle groepen 8 in Best hebben er antwoord op gekregen met een ‘Blijf uit de dode hoek'-les. Veilig Verkeer Nederland heeft ze laten ervaren wat de chauffeur van een grote vrachtwagen wel of niet ziet. De gastles is 1 van de acties vanuit het Brabants VerkeersveiligheidsLabel, waar al onze basisscholen aan meedoen.

Dit is het allerbelangrijkst

Dé vuistregel: wanneer je vlak naast een vrachtwagen fietst of staat, kan een chauffeur je niet zien. Een ongeluk is dan zo gebeurd. Blijf daarom altijd rechts en ruim achter de vrachtwagen. En houd minimaal 3 meter afstand.

Zelf thuis oefenen

Kinderen kunnen ook thuis een les volgen, met de augmented reality game ‘Uit de hoek’. Weten zij samen met papa, mama, opa of oma uit de dode hoek van vrachtwagens te blijven? Download ‘Uit de hoek’ in de app-stores van iPhone en Android-toestellen.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS