Vogelgriep bij bedrijf in Son en Breugel

Donderdag 3 maart 2022

Bij een vleeskuikenbedrijf in Son en Breugel is door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen zijn de dieren op het bedrijf door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op 2 maart geruimd en afgevoerd.

Vervoersverbod

In een zone van 10 kilometer rondom het besmette bedrijf, waar ook de gehele gemeente Best binnen valt, liggen nog andere pluimveebedrijven. Voor deze zone geldt per direct een vervoersverbod. Meer informatie leest u op de website van de Rijksoverheid. Heeft u gezondheidsvragen? Neemt u dan contact op met de GGD.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS