NL-Alert testbericht op maandag 6 december. Ontvang jij ‘m ook?

Vrijdag 3 december 2021

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over acute noodsituaties. Denk aan een grote brand op een industrieterrein, onverwacht noodweer of een rookwolk met giftige stoffen. Op maandag 6 december zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit in heel Nederland. Zo kun je ervaren hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet.

Zo ontvang je een NL-Alert

NL-Alerts ontvang je op je mobiele telefoon. Als je een NL-Alert binnenkrijgt, hoor je een hard en doordringend alarmgeluid. Je ziet het NL-Alert gelijk op het beginscherm van je mobiele telefoon. Om NL-Alerts te ontvangen, moet je mobiel opgeladen zijn én aanstaan.

Voor het ontvangen van NL-Alerts hoef je niets in te stellen op je mobiele telefoon. Het is gratis en anoniem, je telefoonnummer blijft onbekend. Naast NL-Alert op je mobiel, zie je NL-Alerts ook op steeds meer digitale reisinformatieschermen van het openbaar vervoer en op digitale reclameborden.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op www.nl-alert.nl.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS