Op weg naar een toekomstbestendige bibliotheek in Best

Dinsdag 30 november 2021

Het plan is dat de Openbare Bibliotheek Eindhoven per 1 januari 2022 de bibliotheek in Best overneemt. Zo wordt de bibliotheek in Best toekomstbestendig. De Openbare Bibliotheek Eindhoven heeft een moderne visie en past haar aanbod goed aan op onze inwoners.

Cultuurspoor trok aan de bel

Cultuurspoor Best bestuurt nu de bibliotheek in Best, maar deze stichting luidde dit jaar de noodklok over de toekomst van de bibliotheek. De stichting is klein en heeft niet genoeg financiële middelen om te voldoen aan de eisen die gesteld worden aan een moderne bibliotheek.

Overname

De Openbare Bibliotheek Eindhoven bestuurt ook de bibliotheek in gemeente Waalre en doet dit met een moderne en toekomstbestendige visie. Dat maakt de organisatie de juiste partij om ook het stokje in Best over te nemen. Door de bibliotheekdiensten in meerdere gemeenten aan te bieden, kan de Openbare Bibliotheek Eindhoven een eigentijds en kosteneffectief aanbod realiseren.

Toekomstbestendige bibliotheek in Best

Gemeente Best ondersteunt deze ontwikkeling. De Openbare Bibliotheek Eindhoven heeft bewezen dat een modern aanbod samen kan gaan met inspelen op de lokale behoefte. In 2022 onderzoekt de gemeente samen met de Openbare Bibliotheek Eindhoven hoe het aanbod toegespitst kan worden op de wensen van de inwoners van Best. De gemeenteraad neemt op 13 december een besluit over de benodigde gelden.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS