Denkt u mee over een gezond en vitaal Best?

Dinsdag 6 juli 2021

Onze gezondheid: zo belangrijk, maar zeker niet vanzelfsprekend. Daarom slaan we de handen ineen, met als doel: een gezond en vitaal Best. Inwoners, professionals en de gemeente Best sluiten samen een Gezondheidsakkoord. Doet u mee?

Waarom een Gezondheidsakkoord?

We willen in Best de gezondheidsschade als gevolg van roken, alcoholgebruik en overgewicht terugbrengen. Maar ook aandacht geven aan thema’s als eenzaamheid, psychische en mentale gezondheid, armoede, sport en bewegen en een gezonde vitale leefstijl. In Best gebeurt al veel op het gebied van preventie maar wat kan beter? Waar zit energie? Wat heeft een extra impuls nodig om van de grond te komen? Waar is snel winst te behalen? Laten we niet dromen maar doen, en beter doen!

Doet u mee?

Hoe meer mensen meedenken, hoe sterker we staan. Daarom nodigen we iedereen uit om zich aan te sluiten. Inwoners van Best zijn van harte welkom maar ook professionals uit zorg, welzijn, onderwijs, kinderopvang, overig maatschappelijk middenveld, veiligheid, sport- en beweegaanbieders en (horeca)ondernemers.

Bijeenkomst

Op dinsdag 20 juli, 14.30 - 17.00 uur komen we voor het eerst in Best bij elkaar en we hopen dat u daar bij bent. Via https://ssnb.nl/preventieakkoord-gemeente-best/ kunt u zich tot 17 juli aanmelden. Een aantal dagen daarvoor ontvangt u informatie over het programma en de locatie. Als u al eerder vragen heeft, dan beantwoordt Miriam van Moll van SSNB deze graag. Stuur daarvoor een mail naar m.v.moll@ssnb.nl.

Nationaal Sportakkoord

In 2018 hebben 70 landelijke organisaties een Nationaal Sportakkoord gesloten om de gezondheid en vitaliteit in heel Nederland te verbeteren. Het akkoord in Best is een lokale invulling van de plannen. Een invulling van de mensen die het kunnen weten en die helemaal aansluit bij wat er nodig en mogelijk is in Best.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS