Schapenbegrazing Langvennen 2021

Dinsdag 29 juni 2021

In de eerste helft van juli graast weer een kudde van 250 schapen in het gebied van de Langvennen om dit heidevennengebied open te houden. De schaapsherders van Landschapsbeheer De Lachende Ooij hoeden deze schaapskudde. In oktober grazen de schapen hier nog een keer.

De Langvennen en de omliggende heide hebben een hoge natuurwaarde met veel bijzondere soorten dieren en planten. Het is nodig dit gebied niet te laten dicht groeien om deze bijzondere natuur te behouden. De schapen van De Lachende Ooij houden het gebied open door grassen en gekiemde boompjes te eten. De schaapskudde graast ongeveer anderhalve week in het gebied. In het najaar van 2021 komt de schaapskudde terug voor een nieuwe ronde.

Mocht u de komende dagen binnen de afrastering van het gebied van de Langvennen wandelen, houdt dan gepaste afstand van de schapen. Het blijven dieren. Honden, paarden en fietsers zijn in het gebied niet toegestaan. Daar wordt tijdens de aanwezigheid van de schapen extra op toegezien. Door u aan deze regels te houden, kunnen we allemaal van de aanwezigheid van de schapen genieten.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS