GGD vaccineert géén ouderen aan huis en vaccinaties zijn gratis

Dinsdag 9 februari 2021

De GGD neemt geen contact op met ouderen over vaccineren en komt ook niet bij mensen thuis om te prikken. Vaccineren door de GGD is altijd gratis.

De GGD ontvangt berichten dat ouderen in Noord-Brabant worden gebeld door mensen die zich voordoen als werknemers van de GGD. Deze mensen willen een afspraak maken voor een coronavaccinatie bij de mensen aan huis. Let op want dit is mogelijk is een vorm van oplichting.

Uitnodiging

Ouderen vanaf 85 jaar ontvingen vorige week een uitnodiging voor de coronavaccinatie. Mensen in de leeftijd van 85 tot 90 jaar kregen een uitnodiging per post van het RIVM. Huisartsen nemen persoonlijk contact op met de 90-plussers in hun praktijk.

Zelf bellen

Mobiele ouderen moeten zelf bellen met een landelijk nummer om een afspraak te maken. Zij worden gevaccineerd op een van de vaccinatielocaties van de GGD. Niet-mobiele ouderen worden door de huisarts gevaccineerd zodra dit kan. Vaccinatie door de GGD is altijd gratis!

Aangifte

Denkt u dat u slachtoffer bent geworden van deze vorm van oplichting? Doe dan vooral aangifte bij de politie en meld het ook bij de GGD Brabant-Zuidoost 088 0031 100 of info@ggdbzo.nl.

Meer informatie

Heeft u vragen over de coronavaccins en de coronavaccinatie? Kijk op www.coronavaccinatie.nl of bel het landelijke nummer 0800 – 1351 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur).

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS