Samen voor veilige bedrijventerreinen

Vrijdag 11 december 2020

Op 8 en 10 december werden integrale controles uitgevoerd op bedrijventerrein ’t Zand in Best en De Run in Veldhoven. Deze controles werden uitgevoerd door de Kempengemeenten, Politie, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst in het kader van de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. De samenwerkende partners hebben door middel van de controles meer informatie en inzichten gekregen die worden gebruikt bij de verdere versterking van veilige bedrijventerreinen en de aanpak van ondermijning.

Tijdens de controles zijn geen afwijkende zaken geconstateerd in het kader van ondermijnende activiteiten.
Naast het controleren van panden werd er ook aandacht besteed aan het verhogen van het bewustzijn van ondernemers met betrekking tot ondermijnende criminaliteit. Ondernemers werden bijvoorbeeld geïnformeerd over de risico’s van het verhuren van panden aan criminelen. En over het herkennen van signalen van ondermijning. Hiermee wordt de weerbaarheid van ondernemers verhoogd en neemt de meldingsbereidheid toe.

Investeren in aanpak ondermijnende criminaliteit

Binnen De Kempen is de afgelopen jaren geïnvesteerd in de aanpak van ondermijnende criminaliteit. De komende jaren wordt deze aanpak verder versterkt, zodat de Kempenregio een veilige plek blijft om te wonen en te werken. Samenwerkende overheidspartners richten zich hierbij op de aanpak binnen bredere aandachtsgebieden zoals bedrijventerreinen. De Kempengemeenten, politie, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst werken samen aan de ontwikkeling van informatiebeelden, om zo meer inzichten te krijgen in wat er op bedrijventerreinen speelt. Op basis van deze beelden werd de integrale controle uitgevoerd die bijdraagt aan het behoud van veilige bedrijventerreinen.

#samensterktegenondermijning

In de regio Brabant-Zeeland werken gemeenten, politie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en andere partners samen om de veiligheid en leefbaarheid te bewaken en ondermijnende criminaliteit duurzaam tegen te gaan. De kracht van deze integrale aanpak is dat partners vanuit hun eigen rollen en bevoegdheden hun kennis en expertise inzetten om de veiligheid en leefbaarheid te waarborgen. En waar nodig ondermijnende criminaliteit aan te pakken. Strafrechtelijk zijn dit de politie en het OM, fiscaal is dit de Belastingdienst en bestuurlijk de gemeenten. Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland ondersteunt de samenwerkende overheden en verbindt expertise, intelligence, innovatie en actie met elkaar. Samen treden we op als één overheid tegen georganiseerde criminaliteit. Zo zijn we #samensterktegenondermijning en staan we voor een eerlijke maatschappij waarbij voor alle burgers dezelfde wetten en regels gelden.

Melden helpt!

Naast de rol van de overheid is ook de rol van inwoners en ondernemers ontzettend belangrijk! Zij zijn de ogen en oren van de wijk. Met hun oplettende blik kunnen we de georganiseerde misdaad nóg beter aanpakken.
Uw melding helpt ons ook! Ziet u een verdachte situatie of heeft u vermoedens van criminele activiteiten, neem dan contact op met de politie, telefoon 0900 88 44. Wilt u liever anoniem melden dan kan dat kosteloos via Meld Misdaad Anoniem telefoon 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS