Start bouw nieuwe fietsersbrug Wilhelminakanaal

Dinsdag 8 december 2020

In december 2018 stortte de houten fietsersbrug over het Wilhelminakanaal in. Na uitgebreid onderzoek is een nieuwe locatie bepaald voor de herbouw van de brug. Binnenkort starten we met het plaatsen van de nieuwe brug.

Start werkzaamheden

De vereiste vergunningen zijn binnen, dus we starten met de bouw van de nieuwe brug. Het vergunningstraject duurde iets langer dan verwacht. De bouw verloopt in fases. De voorbereidende werkzaamheden beginnen in week 51. Vanaf ongeveer 16 december starten we met het kappen van bomen. Hierbij is weinig hinder voor het verkeer. De bouw start vervolgens in week 1 van 2021. Tijdens de eerste twee weken is er hinder door heiwerkzaamheden.

Plaatsing en afronding

Als alle werkzaamheden volgens plan verlopen, worden de brugdelen op zaterdag 27 februari op hun plaats getakeld. We doen dit op zaterdag, omdat er dan geen scheepvaartverkeer is en dus ook geen hinder. Er is dan wel de hele week een omleiding voor al het verkeer.
In week 9 worden de werkzaamheden rondom de brug afgerond. Vanaf week 10 gaat de brug open voor verkeer.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS