Vuurwerk afsteken en carbidschieten verboden

Dinsdag 1 december 2020

De ministerraad heeft besloten om dit jaar eenmalig het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling te verbieden. Ook de verkoop van vuurwerk mag niet. Dit besluit is genomen zodat de zorg niet extra belast wordt met mensen met vuurwerkletsel.

Ook geen carbidschieten

In het verlengde van dit verbod, stelt het college van burgemeesters en wethouders aan de gemeenteraad voor om ook het carbidschieten niet toe te staan. Ook bij het carbidschieten is er namelijk kans op ongelukken, waardoor alsnog extra belasting van de zorg plaatsvindt. Het verbod op carbidschieten wordt opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening. De gemeenteraad neemt hier op 14 december een besluit over.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS