Bestrijding ratten

Dinsdag 13 oktober 2020

Op enkele plekken in Best worden steeds vaker ratten gesignaleerd. U bent als inwoner zelf verantwoordelijk voor het tegengaan en bestrijden van ratten op uw eigen perceel. Samen met andere bewoners van de wijk kunt u er iets aan doen om de rattenpopulatie te verminderen. Ratten zijn op zoek naar voedsel en schuilgelegenheid. Dit moet u ze niet bieden.

Advies aan huis

Heeft u op uw perceel een rat gesignaleerd? Maak hiervan dan een melding via Fixi. Ook kunt u bellen naar 14 0499. Wij nemen dan contact met u op voor het maken van een afspraak. Een gemeentelijke ongediertebestrijder komt, indien gewenst, bij u thuis. De ongediertebestrijder bekijkt de situatie en geeft gratis advies over het tegengaan en bestrijden van de ratten. Tevens probeert hij de oorzaak van de rattenoverlast te vinden.

Vangkooi lenen

Ook hebben wij vangkooien die u, als inwoner van Best kunt lenen. Deze kooien zijn verkrijgbaar bij de gemeentewerf aan de Vijverweg. U betaalt hiervoor een contante borgsom van € 25. Dit bedrag krijgt u na inlevering van de vangkooi weer terug. In de vangkooi zit een klem, zodat een gevangen rat vrijwel zeker dood is. De bewoner moet zelf de kooi plaatsen en eventueel leeg maken. Een dode rat mag men bij het restafval gooien.

Tips

Zorg dat ratten niet de mogelijkheid krijgen om aan voedsel te komen. Berg daarom dierenvoer op in afgesloten bussen en ruim restvoer ’s avonds op, ook al ligt dit in een afgesloten kooi. Ruim ook vruchten van fruit- en notenbomen op wanneer dit op de grond ligt.
Maak naden en kieren van uw woning goed dicht, zodat ze niet binnen kunnen en bied in uw tuin zo weinig mogelijk schuilgelegenheid.

Op de pagina Bestrijding plaagdieren staan meerdere tips, die u kunnen helpen bij het zoveel mogelijk voorkomen van rattenoverlast.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS