Start schapenbegrazing Langvennen

Dinsdag 18 augustus 2020

Vanaf maandag 17 augustus graast een kudde van 250 schapen in het gebied van de Langvennen om dit heidevennengebied open te houden. De schaapsherders van Landschapsbeheer De Lachende Ooij hoeden deze schaapskudde.

De Langvennen en de omliggende heide heeft een hoge natuurwaarde met veel bijzondere soorten dieren en planten. Het is nodig dit gebied niet te laten dicht groeien om deze bijzondere natuur te behouden. De schapen van De Lachende Ooij houden het gebied open door grassen en gekiemde boompjes te eten. De schaapskudde graast ongeveer anderhalve week in het gebied. In oktober komt de schaapskudde terug voor een tweede ronde.

Mocht u de komende dagen binnen de afrastering van het gebied van de Langvennen wandelen, houd dan gepaste afstand van de schapen. Het blijven dieren. Honden, paarden en fietsers mogen niet in het gebied komen. Daar wordt tijdens de aanwezigheid van de schapen extra op toegezien. Door u aan deze regels te houden, kunnen we allemaal van de aanwezigheid van de schapen genieten.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS