Een sport- en beweegakkoord voor Best

Dinsdag 14 juli 2020

Met dank aan een groot aantal partners uit diverse sectoren is het Sport- en beweegakkoord Best ‘Iedereen doet mee!’ gerealiseerd. Partners uit de sport, zorg, welzijn, onderwijs, kinderopvang, overige maatschappelijke organisaties en de gemeente zijn samen tot de invulling van dit Sport- en beweegakkoord gekomen. Hierin hebben zij ambities geformuleerd waar ze zich de komende jaren gezamenlijk voor willen inzetten.

Ambities

De partners van het Sport- en beweegakkoord Best formuleerden de volgende ambities:

 • Iedereen welkom in een inclusieve samenleving:
  • Ontwikkelen van een sport- en beweegplatform voor alle doelgroepen
  • Onderzoeken mogelijkheden ter verbreding en versnelling van sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking
  • Activiteiten voor ouderen bij v.v. Wilhelmina Boys
  • Oprichten PSV United (of soortgelijk alternatief) in samenwerking met PSV Foundation
  • Mensen fit en gezond krijgen, zodat ze weer kunnen gaan sporten of bewegen
 • Van jongs af aan vaardig in bewegen:
  • Uitbreiden naschools aanbod
 • Toekomst sport en bewegen in Best:
  • Uitbreiden samenwerking onderling en sport met andere sectoren
  • Multifunctionele en goed bezette sportaccommodaties
  • Verduurzamen sportaccommodaties
  • Sporten en bewegen in de openbare ruimte als middel voor gezonde leefstijl

Ondertekening

Een officiële gezamenlijke ondertekening van het sport- en beweegakkoord is helaas nu niet mogelijk. Daarom doen we dat op 16 september om 19.00 uur bij Jovo Sportcafé. Dat geeft alle partners de gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten. Om de energie er weer in te brengen. Om het moment te markeren waarop gestart kan worden met uitvoering van de ambities. Én uiteraard om iedereen te bedanken!

Sportformateur begeleidde proces om te komen tot een Lokaal Sportakkoord

Voor de realisatie van het Sport- en beweegakkoord voor Best kregen de partners hulp van sportformateur Miriam van Moll van SSNB. ‘Toen we in het najaar van 2019 van start gingen, had niemand ooit gehoord van het coronavirus. Maar 2020 heeft ons geleerd hoe belangrijk een goede gezondheid voor ons is. Wat de impact is van het gebrek aan sociale contacten. En dat we daar met sporten en bewegen in positieve zin een bijdrage aan kunnen leveren. Hoe relevant kan een sport- en beweegakkoord zijn! Ik ben uiteraard trots op de partners en blij dat ik in Best de rol van sportformateur heb mogen vervullen’, aldus Miriam van Moll.

Nationaal Sportakkoord

Het Sport- en beweegakkoord voor Best is een uitwerking van het Nationale Sportakkoord. Dit werd in de zomer van 2018 getekend door minister Bruno Bruins (VWS) en een aantal partners waaronder NOC*NSF. Doel van het Nationaal Sportakkoord: bereiken dat iedereen, écht iedereen, plezier in sport kan hebben. Nu en in de toekomst. Ongehinderd, in een veilige en gezonde omgeving. Een leven lang. Als sporter, vrijwilliger of toeschouwer.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS