Samen zorgen voor Best: subsidie voor inwonersinitiatieven

Dinsdag 7 juli 2020

In 2019 informeerden we u al over de nieuwe subsidiemogelijkheden voor initiatieven van inwoners. Onder andere voor het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen en het ontlasten van mantelzorgers. Met de komst van het coronavirus is dit erg actueel. De afgelopen periode werd nog meer duidelijk dat de Bestse samenleving samen wil zorgen voor Best. Er ontstonden veel initiatieven waarbij inwoners elkaar een handje hielpen. Ook úw initiatief is meer welkom dan ooit. De gemeente wil daarbij ondersteunen met het geven van subsidie.

Waarvoor kunt u subsidie aanvragen?

U kunt subsidie aanvragen voor activiteiten:

• In uw wijk die bijdragen aan de leefbaarheid
  • Voor kwetsbare ouderen, met name gericht op bewegen en het tegengaan van eenzaamheid
  • Die mantelzorgers ontlasten, zodat zij nieuwe energie kunnen opdoen

Hoe werkt het?

Om in aanmerking te komen voor subsidie geldt een aantal uitgangspunten. De gemeente heeft hiervoor regels opgesteld. Raadpleeg voor meer informatie onze pagina over subsidies. Het gaat met name om de subsidies ‘Buurtbudget’, ‘Inwonersinitiatieven voor kwetsbare ouderen’ en ‘Inwonersinitiatieven respijtzorg’.

Heeft u vragen?

Voor vragen over de subsidie ‘Buurtbudget’ kunt u contact opnemen met Ingrid de Graaff. Voor vragen over de subsidie ‘Inwonersinitiatieven voor kwetsbare ouderen’ en ‘Inwonersinitiatieven Respijtzorg’ kunt u contact opnemen met Anne van de Ven. Dit kan via het algemene telefoonnummer van de gemeente Best 14 0499 of door een mail te sturen naar indewijk@gembest.nl.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS