Preventieve bestrijding eikenprocessierups gaat van start!

Maandag 20 april 2020

Op 20 april start de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups door eiken te bespuiten met een bacteriepreparaat. De bacteriën doden de rupsen. Het spuiten kan ook in de nachtelijke uren gebeuren. Deze vorm van bestrijding gebeurt in de openbare ruimte op locaties waar enig risico op overlast is. En waar geen andere beschermde insectensoorten voorkomen. De locaties zijn vooral boomrijen van eiken langs doorgaande wegen, langs fietsroutes, rondom sportparken en rondom scholen. Het bespuiten van de eiken wordt uitgevoerd door de firma M. Panhuijzen Terrein- & Groenvoorziening & Boomverzorging BV.

Verdere maatregelen

Naast het spuiten van het bacteriepreparaat, hebben we ook nestkasten voor mezen en vleermuizen gehangen. Mochten in de vroege zomer dan toch nog rupsennesten verschijnen, dan zuigen we deze nesten weg.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS