Noodkinderopvang

Maandag 6 april 2020

Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn scholen en kinderopvang op dit moment gesloten. In sommige situaties is noodopvang voor uw kind kosteloos mogelijk. Daarover leest u in dit bericht meer.

Kinderen van ouders met een cruciaal beroep

Voor de samenleving is het belangrijk dat ouders met werk in cruciale beroepen en in vitale functies door kunnen blijven werken. Ouders die zelf geen opvang kunnen organiseren, mogen gebruikmaken van de noodkinderopvang. Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep uitvoert, vragen wij u om zelf de kinderen op te vangen. Als dat niet lukt, is noodopvang mogelijk.

Kinderen die extra begeleiding nodig hebben

Scholen in Best verzorgen onderwijs op afstand. Kinderen zijn thuis en volgen onderwijs via digitale kanalen, met ondersteuning van ouders. Voor sommige kinderen is extra begeleiding bij het onderwijs nodig, bijvoorbeeld omdat ouders niet de goede begeleiding kunnen bieden. Voor deze kinderen is de noodopvang onder voorwaarden ook toegankelijk.

Kinderen voor wie thuis geen veilige basis is

Voor sommige kinderen is onderwijs en opvang in de thuis- of woonsituatie geen goede optie. Bijvoorbeeld kinderen die in open jeugdzorginstellingen verblijven of kinderen met psychische klachten of gedragsproblematiek. Ook zijn er kinderen van wie de thuissituatie onveilig is of onveiliger wordt door opvang of onderwijs vanuit huis. Ook voor deze kinderen is noodopvang onder voorwaarden toegankelijk.

Neem contact op met de school of kinderopvang

De noodopvang is georganiseerd op bestaande locaties. Neem contact op met uw eigen school of kinderopvang, óók als u door de huidige omstandigheden meer opvang nodig heeft.
Maakt u op dit moment geen gebruik van kinderopvang, maar komt uw kind wel voor noodopvang in aanmerking? Neem dan contact op met een kinderdagverblijf naar keuze.

24-uurs opvang

In sommige gevallen is opvang buiten de reguliere tijden van de school of kinderopvang noodzakelijk. Hiervoor is er in de regio 24-uurs opvang mogelijk. Om hier gebruik van te maken, neemt u contact op met een van de volgende organisaties:

Plaats Organisatie Telefoonnummer
Eindhoven De Kinderkamer in samenwerking met Parelbosch (040) 239 13 10 / (040) 2374665
Oirschot Korein (040) 294 89 89
Veldhoven Nummereen in samenwerking met Korein (049) 751 78 14 / (040) 294 89 89
Bladel Nummereen (049) 751 78 14
Geldrop De Kinderkamer (040) 289 30 30
Helmond Spring Kinderopvang (088) 208 83 03

Heeft uw kind ziekteverschijnselen?

Kinderen die ziekteverschijnselen vertonen, mogen niet naar de noodopvang. Zij moeten thuisblijven. Lukt het niet om opvang te regelen? Ga dan met uw werkgever in gesprek over een oplossing.

Meer informatie?

Lees veelgestelde vragen over coronavirus en de kinderopvang of veelgestelde vragen over coronavirus en het onderwijs.

Contact

U kunt de gemeente bereiken via telefoonnummer 14 0499 of door een mail te sturen naar info@gemeentebest.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS