Afval scheiden doen we goed, beter, Best. Ook PMD!

Dinsdag 19 november 2019

Het inzamelen van het PMD-afval verandert niet in 2020. U blijft uw huidige container houden. Maar we merken dat er regelmatig afval van PMD zo vervuild is met ander afval dat het afgekeurd wordt. Dan wordt het PMD-afval gezien als restafval en moet het verbrand worden.
Doe ook mee met het scheiden van PMD. Bij PMD is het belangrijk dat u onthoudt dat het afval is van verpakkingen (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen zoals blik en drankpakken). Het is namelijk geen afval. Het zijn waardevolle grondstoffen waarvan we nieuwe spullen kunnen maken.

Wat mag bij het PMD-afval?

  • Lege plastic verpakkingen zoals knijpflessen, plastic zakken en tasjes maar ook bakjes voor salades.
  • Lege metalen verpakkingen zijn bijvoorbeeld aluminium schaaltjes, blikjes en cups van waxinelichtjes.
  • Lege drankpakken van melk en yoghurt, pakjes frisdrank of pakken voor soep.

Twijfelt u of iets bij het PMD hoort? Op www.mijnafvalwijzer.nl vindt u een AfvalABC. Vul in het zoekveld het soort afval (bijv. chipszak) in en u krijgt te zien waar u het moet laten. Het AfvalABC is ook te vinden in de afvalwijzer-app.

Wat maken we van PMD?

Van alle PMD dat nu wordt verwerkt, wordt ongeveer driekwart weer hergebruikt. De helft daarvan wordt weer gebruikt voor nieuwe verpakkingen. De andere helft kan niet meer worden gebruikt voor nieuwe verpakkingen, maar wel voor straatmeubilair zoals banken en paaltjes. Wist u dat van PET-flesjes fleecestof wordt gemaakt voor kleding en dekentjes?

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS