Vervoer gevaarlijke stoffen op het spoor? Heb de risico’s door!

Dinsdag 8 oktober 2019

Deze week is het de Week van de Veiligheid. Juist in deze week informeren wij u graag over wat te doen bij een ongeval met gevaarlijke stoffen op het spoor. Deze informatie is niet alleen belangrijk voor bewoners en gebruikers van panden binnen 200 meter van het spoor, maar ook voor alle gebruikers van het spoor.

Waarom is uw aandacht belangrijk?

Het wordt steeds drukker op het spoor, zowel het aantal goederentreinen als passagierstreinen neemt toe. Hoewel de kans op een ongeval zeer klein is, blijkt uit onderzoek dat de behoefte aan informatie over hoe te handelen bij een incident met gevaarlijke stoffen groot is. U kunt uw veiligheid vergroten door vooraf te weten wat u moet doen. Zeker in het eerste kwartier, als er nog geen hulpdiensten aanwezig zijn.

Hoe handelt u?

Volg de volgende stappen bij het ontstaan van brand of explosie of het vrijkomen van giftige stoffen:

1. Neem minimaal 200 meter afstand
2. Zoek een schuilplaats binnen
3. Sluiten ramen en deuren en schakel ook de ventilatie uit
4. Volg het nieuws over het ongeluk via radio, tv of internet

Meer informatie

Wilt u meer weten? Neem dan ook eens een kijkje op de website www.ophetjuistespoor.nl.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS