Lees pagina voor

Eerste kabelgoot officieel in gebruik genomen

2 juli 2024

De introductie van kabelgoten in Best is een groot succes. Onlangs nam wethouder Jan Willem Slijper samen met familie Korff de Gidts officieel de 1e kabelgoot in gebruik.

‘Hiermee maken we het voor inwoners, die geen eigen oprit hebben, toch mogelijk hun elektrische auto vanuit huis op te laden’, legt de wethouder uit. ‘De bewoners die gebruik gaan maken van deze kabelgoot zijn enthousiast en druk bezig hun woning en leefwijze verder te verduurzamen. Daar past ook een elektrische auto bij.’

Hoe werkt het?

De kabelgoten worden op aanvraag door de gemeente aangelegd, waarbij u wel aan een aantal voorwaarden moet voldoen. Er zijn ook kosten aan verbonden. Dankzij de kabelgoottegels ligt de laadkabel dan niet op de stoep. Dat voorkomt struikelgevaar. Hoewel de auto op een openbare parkeerplaats wordt opgeladen, blijft de parkeerplaats voor iedereen toegankelijk.

Heeft u interesse in een kabelgoot?

Lees meer over de kabelgoottegels, de kosten ervan en of u in aanmerking komt voor het aanvragen van de tegels. Hebt u vragen over de kabelgoottegel? Stuur dan een mail naar het Team Oplaadpunten via oplaadpunten@gembest.nl.