Toegankelijk Best

Dinsdag 19 september 2023

Van 2 t/m 7 oktober is het de week van de toegankelijkheid. In een wereld die zich voortdurend aanpast en ontwikkelt, is het cruciaal dat we ook denken aan inclusiviteit. Daarom organiseren we, samen met het Gehandicapten Platform Best (GPB) en Tuurlijk een aantal activiteiten om aandacht te besteden aan deze week. Bent u er ook bij? Bekijk ons programma.

2 oktober - Wandel met ons de herfst in

Op maandag wandelen we met mensen die behoefte hebben aan ontmoeten, gezelligheid en contact. We wandelen een ronde op tempo van ons gezelschap. Daarna sluiten we af bij Kadans met thee of koffie en een versnapering. We starten om 14.00 uur bij Kadans en aanmelden is fijn. Meld u of kennissen, vrienden of familie aan via (0499) 770 110 of e-mail infopuntbest@levgroep.com. Komt u of de persoon die u aanmeldt met een rolstoel? Vermeld dit dan bij de aanmelding.

4 oktober - Schouwen op toegankelijkheid

Op 4 oktober 13.00-15.30 uur schouwt het Gehandicapten Platform Best winkels van het Wilhelminadorp op toegankelijkheid. Zij voeren een beoordeling uit op basis van een schouwformulier. Hierbij kijken ze naar zaken zoals de toegankelijkheid van gangpaden voor rolstoelgebruikers, baliehoogtes, aangeboden hulp en de algehele winkelervaring. De winkel die het meest toegankelijk is, ontvangt de Superduim.

6 oktober - Wie ontvangt de superduim?

Dat wordt spannend! Op 6 oktober om 12.30 uur reikt wethouder Zeeman, samen met het Gehandicapten Platform Best, de Superduim uit. De winnende winkelier informeren we om hierbij aanwezig te zijn.

7 oktober – speurtocht

Zaterdagochtend van 10.00-12.00 uur is er een speurtocht voor kinderen, 6-12 jaar, onder begeleiding van een ouder of meerderjarige. Tijdens deze speurtocht die start bij het Wilhelminaplein voeren de kinderen opdrachten uit waarmee ze leuke prijzen kunnen winnen. Meedoen? Meld je hier aan!

16 oktober – op pad met de witte stok

Aansluitend op de week van de toegankelijkheid, organiseren we ook een wandeling ‘op pad met de witte stok’. Jaarlijks wordt er half oktober aandacht gevraagd voor de witte stok. Een internationale dag waarbij mensen met een visuele beperking om begrip vragen van anderen in de openbare ruimte. Wat geduld bij het in- en uitchecken van het openbaar vervoer of het helpen van iemand bij het oversteken zou al een verschil kunnen maken!

Verder organiseren we in Best van 11.00-13.00 uur een wandeling door het centrum. We verzamelen bij de bibliotheek. Wilt u ervaren hoe het is om een visuele beperking te hebben? Sluit dan aan bij de wandeling!

Oudere berichten lezen in het archief

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS