Gratis bloedsuiker controleren in Bestwijzer

Dinsdag 14 maart 2023

Op 6 april kunt u bij Bestwijzer weer uw bloedsuiker laten controleren. Met een eenvoudige vingerprik wordt het glucosegehalte in uw bloed gemeten.

Gratis controle

De gratis bloedsuiker-controle is op donderdag 6 april in Bestwijzer (Zonnewende 173). U kunt hiervoor binnenlopen tussen 9.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 18.00 uur. De controle wordt gedaan door Elise Heijligers (Stichting Diabetesverwerking) en een wijkverpleegkundige van Zuidzorg. Een afspraak maken of nuchter zijn, is niet nodig.

Belangrijk voor uw gezondheid

Een goed suikergehalte in uw bloed is belangrijk voor uw gezondheid. Te veel glucose (suiker) in het bloed maakt dat het lichaam niet goed werkt en dit kan schade aanrichten. Mensen met diabetes hebben te veel glucose in hun bloed. Complicaties door (onbehandelde) diabetes zijn groot en soms ook levensbedreigend. Gezond eten en voldoende bewegen, verkleinen het risico op diabetes.

Laat regelmatig uw bloedsuiker meten

Mensen met diabetes hebben veel dorst, moeten veel plassen, zijn moe en hebben last van hun ogen. Deze klachten ontstaan vaak geleidelijk en niet iedereen met diabetes heeft deze klachten. Daardoor merken sommigen niet of te laat dat ze diabetes hebben. Het is dan ook belangrijk dat u regelmatig uw bloedsuikergehalte laat meten en dat u let op uw eet- en drinkgewoonten. Bekijk meer informatie over diabetes op de website van Diabetesvereniging Nederland.

Oudere berichten lezen in het archief

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS