Helpt u mee tijdens de komende verkiezingen?

Dinsdag 24 januari 2023

Op 15 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen en waterschapsverkiezingen. Voor deze belangrijke dag zoeken wij tellers en stembureauleden die ons willen helpen. Lijkt het u leuk om tijdens de Provinciale Statenverkiezingen en waterschapsverkiezingen op het stembureau in uw buurt te helpen? Meld u aan!

Wat doet een stembureaulid?

Samen met andere stembureauleden zorgt u ervoor dat de verkiezingsdag goed verloopt. Op 15 maart om 21.00 uur sluiten de stembussen. Daarna sorteert u, samen met de andere stembureauleden, de stembiljetten en tellen jullie hoeveel stemmen elke partij heeft gekregen. Deze voorlopige uitslag maken we dezelfde avond bekend. Waarschijnlijk zijn we op de verkiezingsdag daarom voor 12 uur 's nachts klaar op het stembureau.

Wat doet een teller?

We gaan de stemmen dit keer centraal tellen op donderdag 16 maart. Hiervoor hebben we tellers nodig om de stemmen te tellen. Naar verwachting zijn we uiterlijk aan het einde van de middag klaar.

Wilt u helpen als stembureaulid of teller (of beide)?

Meld u aan via dit formulier. Alvast bedankt voor uw hulp!

Oudere berichten lezen in het archief

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS