Cursus Politiek Actief

Dinsdag 17 januari 2023

Wilt u meer weten over de gemeente en de lokale politiek? Doe dan mee met de gratis cursus Politiek Actief! De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten op 1 maart, 8 maart, 15 maart, 29 maart en 12 april.

Hoe zit dat nou?

Lastig hé, om te begrijpen hoe politiek werkt. Met een gemeenteraad, college van burgemeester en wethouders en ambtenaren. Maar toch wel heel fijn als u weet hoe dat werkt. Voor uw werk, uw opleiding, uw buurt of uw vereniging. Of gewoon, omdat het handig is om te weten.

Antwoord op uw vragen

Wat doet de gemeente eigenlijk? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Hoe heeft u als inwoner invloed? En wat doet een raadslid nu precies? Op deze vragen krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Ook krijgt u een training debatteren en ontmoet u lokale politici. Zo hoort u ervaringen uit de praktijk en maakt u kennis met raadsleden.

Meld u aan via de website

Doet u mee? Leuk! Meld u hier aan. Er is plek voor 25 à 30 personen. Vol is vol, dus wees er op tijd bij.

Oudere berichten lezen in het archief

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS