Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

Woensdag 28 april 2021

Dodenherdenking 4 mei

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken wij alle Nederlandse oorlogsslachtoffers, burgers en militairen, die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en daarna in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Door de coronamaatregelen mogen er geen bijeenkomsten plaatsvinden. De Dodenherdenking in Best kunt u dit jaar via Omroep Best volgen. De opnamen zijn omstreeks 20.00 uur te zien.

Programma

De herdenking begint met het spelen van de Taptoe door trompetter St. Caecilia. Daarna volgt er twee minuten stilte. De burgemeester en een lid van de Gemeenteraad leggen na de stilte een krans.
Aansluitend wordt door de burgemeester, na een kort memorandum, de namen van de 46 Bestenaren, die ten gevolge van oorlogsgeweld zijn omgekomen, voorgelezen.

Bevrijdingsdag 5 mei

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus organiseren we dit jaar geen activiteiten op Bevrijdingsdag.

Oudere berichten lezen in het archief

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS