Aanslag gemeentelijke belastingen 2021

Dinsdag 23 februari 2021

Deze week ontvangt u de gecombineerde aanslag gemeentelijke heffingen/WOZ-beschikking 2021. Op dit aanslagbiljet staat wat u (indien van toepassing) dit jaar betaalt aan gemeentelijke belastingen: de WOZ-waarde, de onroerende-zaakbelastingen (OZB), de afvalstoffenheffing, het reinigingsrecht, de rioolheffing en de reclamebelasting.

Digitale aanslag via MijnOverheid

Heeft u zich voor 31 januari aangemeld voor de berichtenbox van MijnOverheid? Dan ontvangt u de aanslag voor de gemeentelijke heffingen in uw inbox. Heeft u zich niet aangemeld bij MijnOverheid? Dan ontvangt u de aanslag per post. Let op: heeft u de aanslag niet per post ontvangen? Controleer dan de online berichtenbox. Wellicht heeft u zich in het verleden toch al aangemeld voor deze service.

Automatische incasso

Het is mogelijk om de gemeentelijke belastingen te betalen via een automatische incasso. Dan betaalt u het bedrag in 10 maandelijkse termijnen. Het bedrag wordt rond de laatste werkdag van de maand van uw rekening afgeschreven. De afschrijvingen starten in de maand na ontvangst van de aanslag. Machtigt u ons later, dan betaalt u het aanslagbedrag in de resterende kalendermaanden van het jaar. U kunt automatische incasso eenvoudig online aanvragen, wijzigen of stopzetten. De automatische incasso is ook aan te vragen via de groene machtigingskaart bij uw aanslagbiljet. Stopzetten is mogelijk via de rode machtigingskaart.

Kwijtschelding/betalingsregeling

Kunt u de gemeentelijke belastingen niet of niet op tijd betalen? U kunt ons dan vragen om kwijtschelding of een betalingsregeling. Vul hiervoor het Verzoeksformulier kwijtschelding in. Heeft u vorig jaar al kwijtschelding gekregen? Dan informeren we u eind februari per brief of u dit jaar weer in aanmerking komt voor kwijtschelding.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over de gemeentelijke belastingen? Kijk dan op de pagina Belastingen. Hier vindt u veel informatie. U kunt ons ook bellen op 14 0499.

Oudere berichten lezen in het archief

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS