WOZ-waarde en onroerendezaakbelasting (OZB)

Dinsdag 16 februari 2021

Eind februari ontvangt u de gecombineerde aanslag gemeentelijke heffingen/WOZ-beschikking 2021. Bent u op 1 januari eigenaar van een onroerende zaak? Dan betaalt u voor dat jaar onroerendezaakbelastingen (OZB), een percentage van de WOZ-waarde die de gemeente jaarlijks vaststelt.

Invloed corona op WOZ-waarde

De coronamaatregelen hebben grote gevolgen voor de Nederlandse economie. Toch heeft de pandemie vrijwel geen effect op de WOZ-waarde in 2021. De WOZ-waarde voor 2021 wordt namelijk bepaald op basis van de waarde op 1 januari 2020. Hier kunt u meer over lezen op de website van de Waarderingskamer.

Opvragen taxatieverslag

Benieuwd naar de onderbouwing van uw WOZ-waarde? Dan kunt een taxatieverslag opvragen. Dat kan op een van de volgende manieren:

• Via het E-loket. Hiervoor heeft u DigiD of eHerkenning (voor bedrijven) nodig.
  • Telefonisch, via 14 0499. Hierbij heeft u uw burgerservicenummer en adresgegevens nodig. Binnen 10 werkdagen na het verzoek wordt het verslag toegezonden.

Bezwaar maken

Denkt u dat uw WOZ-waarde niet klopt of wilt u uitleg? Bel dan binnen de bezwaartermijn naar telefoonnummer 14 0499 of stuur een e-mail naar info@gemeentebest.nl met als onderwerp 'informeel bezwaar WOZ-waarde'. Vermeld in uw e-mail het aanslagnummer en het adres. Een van onze taxateurs neemt dan op contact met u op.
Bent u niet tevreden over de uitkomst hiervan, dan kunt u altijd nog formeel bezwaar indienen. Dit kan direct online via het E-loket of schriftelijk. Dit moet u doen binnen 6 weken na de datum die op het aanslagbiljet staat.

Kwijtschelding OZB of uitstel betaling aanvragen

Kunt u de gemeentelijke belastingen niet of niet op tijd betalen? Dan kunt u vragen om kwijtschelding of een betalingsregeling. U kunt hiervoor altijd contact opnemen met de gemeente.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over de gemeentelijke belastingen? Op onze website vindt u veel informatie. U kunt ons ook bellen op 14 0499.

Oudere berichten lezen in het archief

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS