Subsidie voor activiteiten kwetsbare inwoners

Dinsdag 15 september 2020

Wilt u iets organiseren voor inwoners van Best die ondersteuning kunnen gebruiken? Zodat ze bijvoorbeeld kunnen meedoen aan sociale activiteiten en minder eenzaam zijn? Of heeft u een idee om mantelzorgers te ontlasten? Vraag dan subsidie aan!

Iedereen doet mee

Soms hebben inwoners (tijdelijk) ondersteuning nodig om hun leven vorm en inhoud te geven. De gemeente vindt het belangrijk om deze kwetsbare inwoners te helpen om mee te doen. Zodat ze zo lang mogelijk gezond, prettig en zelfstandig kunnen leven. Met het geven van een subsidie helpen we inwoners om iets voor onze kwetsbare inwoners te betekenen.

Financiële bijdrage gemeente

De gemeente is bereid om een financiële bijdrage (subsidie) te leveren aan initiatieven die:

• Ervoor zorgen dat kwetsbare inwoners hun leven beter vorm en inhoud kunnen geven. Bijvoorbeeld bijeenkomsten over mogelijkheden die ze hebben.
  • Ervoor zorgen dat kwetsbare inwoners kunnen meedoen in de samenleving en zo minder eenzaam zijn. Bijvoorbeeld door voorzieningen te plaatsen.
  • Voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken. Bijvoorbeeld door de zorg tijdelijk over te nemen.

Subsidie aanvragen

U kunt subsidie aanvragen via de pagina subsidies. Onder de kop ‘Subsidie zelfredzaamheid, participatie en mantelzorgondersteuning’ staat meer informatie over de regels. Let op: de einddatum voor het aanvragen van een subsidie is verschillend. De deadline is soms 1 oktober 2020, terwijl u voor andere activiteiten tot acht weken voor de activiteit nog subsidie kunt aanvragen.
Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Gaby Jansen via het algemene telefoonnummer van de gemeente: 14 0499.