Betalen openstaande bedragen aan gemeente

Vrijdag 11 september 2020

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken besloot het kabinet in maart om een gedeeltelijke lockdown af te kondigen. Dit had voor iedereen gevolgen. Sommige huishoudens en bedrijven werden geconfronteerd met het (gedeeltelijk) wegvallen van inkomsten. Het college kwam inwoners en organisaties tegemoet door de betalingstermijn voor alle openstaande facturen te verruimen tot 1 oktober. Die termijn verstrijkt bijna.

Uiterlijk 1 oktober betalen

De betalingstermijn verstrijkt namelijk op deze dag. Dit betekent dat u eventuele openstaande aanslagen, heffingen en facturen voor of op 1 oktober moet betalen. Daarna starten we met het versturen van herinneringen. Hieruit blijkt waarvoor en welk bedrag u nog moet betalen.
Het is ook mogelijk dat een factuur gewoon aan uw aandacht is ontglipt, waardoor deze al langere tijd open staat. Om huishoudens en bedrijven in deze ingrijpende coronacrisis tegemoet te komen, hebben wij sinds april geen herinneringen of aanmaningen meer verstuurd. Ook al vroeg u niet om uitstel van betaling.

Meer informatie

Heeft u naar aanleiding van deze informatie vragen? Neem dan contact op met de invorderingsambtenaar, Arianne Jacobs. Dit kan door te mailen naar: info@gemeentebest.nl of telefonisch via het algemene telefoonnummer van de gemeente: 14 0499.