Subsidie aanvragen voor 2021

Dinsdag 1 september 2020

In Best zijn veel inwoners en vrijwilligersorganisaties actief. Samen zorgen ze ervoor dat we hier fijn kunnen wonen. Dat we voor elkaar zorgen en leuke dingen kunnen ondernemen. En dat iedereen mee kan doen. De gemeente waardeert dit enorm. Daarom geven we verschillende subsidies.

Waarvoor kunt u subsidie aanvragen?

We geven bijvoorbeeld subsidie voor:

• (Jeugd)leden van een sportvereniging of scoutingvereniging
  • Activiteiten voor kwetsbare inwoners
  • Het tegengaan van overbelasting van mantelzorgers
  • Het verbeteren van de leefbaarheid en sociale verbondenheid in de buurt
  • Het aanschaffen, plaatsen, onderhouden en vervangen van aed’s
  • Activiteiten gericht op duurzaamheid
  • Culturele activiteiten
  • Het onderhoud van monumenten

Op de pagina subsidies vindt u een volledig overzicht van de subsidiemogelijkheden.

Hoe werkt het?

De gemeente heeft regels opgesteld voor het verlenen van subsidies. Deze vindt u ook via de pagina subsidies. Deze regels zijn vernieuwd. We hebben de regels zoveel mogelijk vereenvoudigd. Ook zijn de termijnen zo veel mogelijk verkort. U heeft hierdoor meer tijd om een aanvraag in te dienen.

Hoe kunt u subsidie aanvragen?

U moet de subsidie aanvragen met een aanvraagformulier. Hier staat ook wanneer u de subsidie moet aanvragen. Voor sommige activiteiten die plaatsvinden in 2021 moet u uiterlijk op 1 oktober 2020 een aanvraag indienen. Als u hier vragen over heeft, kunt u contact opnemen met Gaby Jansen, via het algemene telefoonnummer van de gemeente Best: 14 0499.