Verbouwing de Bibliotheek Best bijna voltooid

Vrijdag 19 april 2024

Het is bijna zover. Op maandag 6 mei opent de vernieuwde bibliotheek haar deuren! Bezoekers kunnen nog t/m vrijdag 26 april naar de tijdelijke bibliotheek aan de Boterhoek 179. Daarna sluit de bibliotheek voor 1 week om terug te verhuizen naar het Raadhuisplein.

Ruimte voor verschillende gebruikers

Je kunt in de vernieuwde bibliotheek als vanouds boeken voor jeugd en volwassenen lenen. Daarnaast biedt de bieb ook een plek met voldoende ruimte voor verschillende gebruikers. Er komen aparte ruimtes voor activiteiten, zoals lezingen, cursussen en workshops. Daarnaast komen er spreekkamers voor diverse inloopspreekuren. Ook is er een doorgang naar het naastgelegen Grand Café de Bank. Daar kunnen bezoekers naar toe om wat te eten en te drinken.

Duurzaam, modern én toekomstbestendig

Een groen (sedum)dak, warmtepompen, zonnepanelen en extra geïsoleerde voorzetwanden. Het zijn een paar voorbeelden van duurzame oplossingen in en rond de vernieuwde bibliotheek. De oude boekenkasten zijn opgeknapt en hebben weer een plek in de vernieuwde bibliotheek. Het pand heeft door de grote raampartijen een open uitstraling met veel daglichtinval. Daarmee wil de bibliotheek uitstralen dat de deuren voor iedereen openstaan.

Feestelijk openingsweekend

Het weekend van 15 en 16 juni staat in het teken van een feestelijke (her)opening van de bibliotheek. Er staan die week diverse activiteiten gepland.

Oudere berichten lezen in het archief

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS