Start bouwrijp maken nieuwe woonwijk Aarlesche Erven

Zaterdag 29 augustus 2020

Eerste schop de grond in!

De gemeente start met het ‘bouwrijp’ maken van de nieuwe woonwijk ‘Aarlesche Erven’. Dit woongebied ligt centraal aan de noordzijde van Best. Het gebied krijgt een duurzaam, groen en ‘dorps’ karakter. Dichtbij (stedelijke) voorzieningen, maar toch genieten van de rust en goed toeven in de natuur; dat is Aarlesche Erven. De eerste schop is de grond in gegaan, zodat de bouw van de eerste 100 woningen op termijn kan starten (fase 1). In totaal komen er 880 woningen in Aarlesche Erven. Aannemer Van der Zanden is de aangewezen partij die het bouwrijp maken van het gebied, gaat uitvoeren.

Werkzaamheden bouwrijp maken

In de week van 24 augustus zijn  de werkzaamheden gestart. Onder andere worden de bouwwegen aangelegd. Ook wordt gewerkt aan het klaarmaken van de verschillende bouwpercelen. De woningen worden pas in een later stadium gebouwd.

Verschillende fases

De ontwikkeling van het gebied gebeurt in verschillende fases. Op deze manier kan een deel van het gebied nadat de woningen zijn gebouwd al helemaal aangelegd en ingericht worden. Dit is prettig voor deze bewoners.

Lees meer hierover op de pagina Nieuwbouw Aarlesche Erven op deze website.

De eerste fase gaat nu van start. Wethouder Marc van Schuppen:

“Na een intensief voortraject om te komen tot een gedragen stedenbouwkundig plan, is het dan nu zover dat we echt kunnen gaan starten. Een mooie mijlpaal voor dit project. Als gemeente leggen we hiermee een prachtige basis voor verdere ontwikkeling. Met Aarlesche Erven creëren we een aantrekkelijk woongebied met veel aandacht voor groen en duurzaamheid, en zorgen we ervoor dat de Brainport Regio op de kaart blijft als geliefd gebied om te wonen. Er komen 880 woningen in het gebied. Dit betekent veel ruimte voor openbaar groen, recreatie en natuur. En daar kunnen niet alleen de inwoners van Aarle, maar alle Bestenaren van profiteren.”

Groene wijk met natuurlijke uitstraling

Aarlesche Erven ligt aan de rand van Best, met veel ruimte voor groen, ontspanning en duurzaamheid. De toekomstige bewoners genieten straks van een fijne ruime wijk, met weides en andere natuur in de ‘achtertuin’. Ook is het vanuit Aarlesche Erven heel gemakkelijk om op de fiets, of per voet, prachtige fiets- en wandeltochten te starten naar aanliggende natuurgebieden.

Woningbouw

De woningbouw start naar verwachting begin 2021. Zodra de projectontwikkelaars die de bouw gaan realiseren bekend zijn, zal de gemeente hierover communiceren via de pagina Nieuwbouw Aarlesche Erven op deze website. Op dit moment worden de afrondende gesprekken gevoerd met de potentiële projectontwikkelaars.