Gevolgen Coronavirus voor verenigingen en vrijwilligersorganisaties

Dinsdag 14 april 2020

De maatregelen tegen het Coronavirus raken iedereen, ook de verenigingen en vrijwilligersorganisaties in Best. De verenigingen zijn erg belangrijk voor de gemeenschap. Daarom verleent de gemeente Best elk jaar subsidies. Ook in deze tijd denken we zoveel mogelijk mee met de verenigingen en vrijwilligersorganisaties.

De gevolgen zijn voor elke organisatie anders

Vrijwilligersorganisaties houden Best levendig door tal van activiteiten te organiseren. Deze kunnen nu vaak niet doorgaan. Dat geldt voor grote en kleinschalige evenementen. Dus bijvoorbeeld voor Koningsdag of de herdenkingen, maar ook voor wekelijkse activiteiten, zoals sport, scouting of een informatiepunt.
Sommige organisaties proberen de activiteiten te verzetten of op een andere manier in te vullen. Andere organisaties hebben het misschien extra druk omdat meer mensen hulp nodig hebben.

We nemen contact op met de verenigingen en organisaties

De activiteiten zijn belangrijk. Daarom nemen we contact op met de organisaties die subsidie van de gemeente krijgen. We vragen wat er bij hen speelt. En we proberen mee te denken, om financiële problemen zoveel mogelijk te voorkomen. Als een organisatie extra kosten maakt omdat ze bijvoorbeeld meer mensen moeten helpen, kijken we of we extra subsidie kunnen verlenen.

Subsidies worden doorbetaald

De meeste subsidies voor 2020 zijn al betaald. Een aantal subsidies wordt in termijnen betaald. Deze betalingen gaan gewoon door.