Coronavirus: regelingen voor ondernemers in nood

Donderdag 26 maart 2020

Ook inwoners van de gemeente Best die ondernemer zijn, ondervinden de gevolgen van de maatregelen rondom het Coronavirus. Het kabinet maakte op 17 maart het pakket aan nieuwe maatregelen (PDF, 54.5 kB) bekend voor ondernemers, bedrijven en zzp’ers. Het pakket maakt het onder andere voor bedrijven mogelijk om lonen van medewerkers, die nu niet of minder kunnen werken, door te betalen en het biedt zzp’ers een overbrugging. Voor het aanvragen van de Bbz-regeling (Besluit bijstandsverlening zelfstandigen) en Tozo-regeling (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) kunt u bij de gemeente terecht. Voor ondernemers wonend in de gemeente Best worden de regelingen uitgevoerd in samenwerking met het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). Hieronder leest u daar meer over.

Als ondernemer compensatie of bijstand aanvragen nu werkzaamheden stilliggen

Uw melding  dient u in bij het loket 155 van het Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf (IMK). Dat doet u via de website van het IMK: www.155.nl. Het loket 155 neemt contact op met iedere melder en beoordeelt of u in aanmerking komt voor een regeling.  IMK koppelt vervolgens terug aan de gemeente. De gemeente neemt uw aanvraag verder in behandeling. Nadat een besluit is genomen ontvangt u een beschikking.
Heeft u al eerder contact opgenomen met de gemeente? Dan sturen wij uw melding door naar het loket 155. Vervolgens nemen zij contact met u op. Heeft u al contact gehad met het IMK en is uw melding beoordeeld? Dan neemt de gemeente binnenkort contact met u op.

Nuttige informatie