Meldingsnetwerk vleermuizen en steenmarters in gebouwen

Dinsdag 17 maart 2020

Hoe kunt u handelen als u een vleermuis in huis heeft? Wat kunt u doen als u overlast ervaart van een steenmarter in uw schuur? Deze en andere vragen over deze bijzondere zoogdieren kunt u sinds kort stellen via het meldingen systeem Fixi van gemeente Best. Gemeente Best heeft zich namelijk aangesloten bij het “Meldingsnetwerk vleermuizen en steenmarters in gebouwen” van provincie Noord-Brabant en het Brabants Landschap.

Het meldingsnetwerk is een netwerk met ervaren vrijwilligers die weten hoe zorgvuldig om te gaan met een vleermuis of een steenmarter in een gebouw. De vrijwilligers vallen onder de coördinatie van het Brabants Landschap. U kunt online uw melding over vleermuizen en/of steenmarters plaatsen.