Wat gaat u doen met uw buurtgenoten?

Dinsdag 7 januari 2020

Het buurtbudget is al jaren een begrip in Best en is ook in 2020 weer beschikbaar. Het bedrag is zelfs verhoogd van € 40.000,00 naar € 41.500,00. Met het geld steunt de gemeente inwonersinitiatieven voor leefbaarheid en sociale samenhang in de buurt. We gingen op zoek naar succesvolle initiatieven en geven andere voorbeelden om u te inspireren.

Insectenhotel

In Batadorp maakten de wijkbewoners, volwassenen én kinderen een insectenhotel. Naast dat het een positieve effect heeft op de natuur, was het samen bouwen van dit insectenhotel ook een ontzettend leuke en verbindende activiteit. De bewoners zorgden zelf voor de materialen en maakten hiervoor geen kosten. Voor andere activiteiten bij de burendag maakten ze wel gebruik van het buurtbudget.

Muurschildering in plaats van graffiti

Wordt een plek in uw buurt steeds beklad met graffiti? Een mooie oplossing kan zijn om deze muur te laten beschilderen door een (graffiti)artiest. Misschien is er wel een in uw eigen buurt! Helemaal leuk is het als de afbeelding een betekenis heeft voor uw buurt.

Leuk, leerzaam en lekker

Samen kerstverlichting maken voor de straat: in de Turfheuvel deden ze dat. De hele straat is supertrots op het resultaat! Of ga samen vogelhuisjes timmeren. Misschien zelfs van ons Bestse populierenhout! Sluit dit bijvoorbeeld af met een gezamenlijk bereide maaltijd. Het kan heel eenvoudig zijn om met uw buurt iets leuks en nuttigs te doen.

Meer weten of aanvraag doen?

Via www.gemeentebest.nl/subsidies vindt u de subsidieregeling met alle informatie, de beschikbare budgetten en het aanvraagformulier. Veel succes en plezier met de voorbereidingen!