Wat vindt u van onze website?

• Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Eén adres voor alle vragen

Dinsdag 9 juli 2019

De gemeente en Bestwijzer onderzoeken de mogelijkheden om samen, vanuit één adres de dienstverlening aan inwoners te organiseren. Ook partijen betrokken bij de openbare ruimte kunnen hierbij in de toekomst mogelijk aansluiten. Voor deze verkenning naar één locatie, zoals het project officieel heet, geldt de begane grond van het gemeentehuis als mogelijke locatie.

Aanpak van de verkenning

Er zijn vier werkgroepen. In deze werkgroepen zitten vele vertegenwoordigers van organisaties die in Bestwijzer betrokken zijn (zoals Lumens, het Gehandicaptenplatform, de Seniorenraad of bijvoorbeeld Archipel). Namens de gemeente nemen mensen deel uit diverse afdelingen, afhankelijk van hun vakkennis. De werkgroepen richten zich op vier thema’s dienstverlening – fysieke omgeving – virtuele omgeving en mentale omgeving. Alle werkgroepen bekijken de onderwerpen meerdere malen. Dat doen ze soms door te schetsen, dan weer door over stellingen met elkaar het gesprek aan te gaan of een andere actieve aanpak. De werkgroep dienstverlening startte als eerste en is drie keer bij elkaar geweest. Ook de werkgroepen mentale en fysieke omgeving zijn gestart.

Dienstverlening; een greep uit de gespreksonderwerpen

Bij dienstverlening ging het bijvoorbeeld over de volgende onderwerpen: wel of geen aparte ingang (naast een centrale ingang) voor Bestwijzer? Zijn er gastvrouwen/mannen en hoe verhoudt zich dat tot balies? Hoe moet de bereikbaarheid geregeld zijn? En kun je alleen met of ook zonder afspraak terecht? Maar ook hoe regel je de veiligheid en zorg je samen voor gedeelde afspraken over houding, gedrag en omgangsvormen. Stuk voor stuk belangrijke elementen die er sámen voor zorgen dat de inwoner een goede dienstverlening ervaart. Het één kan niet zonder het ander.

Voortgang

Als alle werkgroepen klaar zijn, bundelt de projectgroep alle inbreng tot een compleet Programma van Eisen. Dat bieden ze januari/februari 2020 aan het college en de gemeenteraad aan en aan de Regiegroep van Bestwijzer.
Na de zomer betrekken we ook inwoners bij de verkenning. Natuurlijk vertegenwoordigen de 35 deelnemers al vele Bestse invalshoeken. Maar directe inbreng van inwoners is een zeer gewenste aanvulling.

Wat vindt u van onze website?

• Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig