Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Raad beslist over afvalinzameling

Dinsdag 25 juni 2019

De gemeenteraad heeft het raadsvoorstel over de wijzigingen over de afvalinzameling aangenomen met een paar wijzigingen.

Wat zijn de belangrijkste veranderingen?

De huidige containers voor het restafval worden vervangen voor een 140 liter container. De kleine emmers van 30 en 45 liter vervallen. De emmers voor het keukenafval en luiers blijven bestaan. Het restafval wordt één keer per twee weken opgehaald. In de periode dat jaarlijks de afvalstoffenheffing wordt vastgesteld, wordt het afvalsysteem geëvalueerd en indien nodig aangepast.

Vanaf januari 2020 is het mogelijk om vier keer per jaar gratis afval waar je normaal voor moet betalen storten op de milieustraat met een maximum van 2m3 per keer. Na deze vier keer moet er direct per pin afgerekend worden op de milieustraat. De openingstijden van de milieustraat worden iets verruimd.

Hoogbouw bewoners  kunnen vanaf januari maximaal 182 keer afval in de ondergrondse containers kwijt. Verder wordt de tuinafvalroute geschrapt en geïntegreerd in de GFT-route. Voor het PMD-afval, het GFT-afval en oud papier verandert niets.

Komende maanden

De komende maanden wordt dit nieuwe systeem verder uitgewerkt. De wijzigingen gaan in vanaf januari 2020.

Nieuwsarchief in RSS

Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht
Sluit het menu