Wat vindt u van onze website?

• Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Geheimhouding persoonsgegevens

Dinsdag 7 mei 2019

De gemeente houdt uw persoonsgegevens bij in de Basisregistratie Personen (BRP). Verschillende organisaties kunnen deze gegevens ontvangen, afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld of u kinderen heeft of een rijbewijs. Als u niet wilt dat bepaalde organisaties uw persoonsgegevens krijgen, kunt u de gemeente om geheimhouding vragen (dit heet verstrekkingsbeperking). Dit kan alleen als de gemeente niet wettelijk verplicht is om uw gegevens te verstrekken. Het doorgeven van uw gegevens aan bijvoorbeeld overheidsinstanties kunt u daarom niet tegengaan. De gemeente verstrekt nooit persoonsgegevens aan commerciƫle instellingen of particulieren. Bekijk welke organisaties uw persoonsgegevens wel kunnen krijgen op de website van de Rijksoverheid: www.wiekrijgtmijngegevens.nl.

Direct regelen

Wilt u weten wie de geheimhouding kan aanvragen en hoe u dit doet? Lees verder voor meer informatie en regel de geheimhouding direct.